Hoppa till innehåll
Hexatronic aktie

Hexatronics historia för börsnoteringen

  • av
Hexatronics produkter

I oktober 2017 noterade Swedish Hexatronics AB sina aktier på Nasdaq First North Premier i Stockholm. Företaget tog in 463 miljoner kronor (cirka 48 miljoner euro) i samband med börsintroduktionen. Detta var första gången Hexatronics gick till börsen och det var också en av de största börsintroduktionerna på Nasdaq First North under 2017.

Hexatronics är en global ledare inom design och tillverkning av avancerade elektroniska system för uppdragskritiska tillämpningar. Företaget grundades 2005 och har sedan dess vuxit snabbt. År 2016 hade Hexatronics intäkter på 1,3 miljarder kronor (cirka 135 miljoner euro).

Noteringen på Nasdaq First North är en viktig milstolpe för Hexatronics. Den kommer att ge företaget ytterligare resurser för att fortsätta sin tillväxtresa och ytterligare stärka sin position som en ledande global leverantör av avancerade elektroniska system.

Hexatronics grundades 2006 av två entreprenörer, Jörgen Lindquist och Anders Persson

Hexatronics grundades 2006 av Jörgen Lindquist och Anders Persson och har sedan dess blivit ett ledande globalt företag inom teknik, design och konsulttjänster. Deras specialiserade avdelningar har levererat innovativa lösningar till många av världens mest utmanande projekt. Hexatronics har insett att tekniska framsteg kan utnyttjas för att skapa systematiska förändringar och har därför fokuserat på att främja en innovationskultur i hela organisationen. Deras unika sätt att lösa problem har gjort det möjligt för dem att lyckas inom flera olika sektorer, bland annat fordonsindustrin, flyg- och försvarsindustrin, energi/transportlösningar, drönare och robotik, IoT/Smart City-projekt med mera. Med sitt huvudkontor i Stockholm och sina kontor över hela världen, flyttar Hexatronics lovande framtid gränserna för tekniska framsteg för många år framöver.

Företaget startade som en leverantör av elektroniska komponenter till fordonsindustrin

Vårt företag grundades i början av 1990-talet och började som en leverantör av elektroniska komponenter till bilindustrin. Med vårt engagemang för oklanderlig kvalitet och gedigen teknisk kunskap steg vi snabbt i graderna när det gäller både innovation och tillförlitlighet. I takt med att efterfrågan på ännu mer sofistikerade bilar växte, ökade även våra erbjudanden med förbättrade funktioner och den senaste tekniken. Vår expertis och skicklighet gjorde att vi blev betrodda partner till många anmärkningsvärda fordonstillverkare i hela branschen. I dag är vi stolta över det rykte vi har byggt upp under vår anmärkningsvärda resa som har sett oss bli branschledande inom tillverkning av elektroniska komponenter för fordonstillämpningar.

År 2009 gick Hexatronics in på Nasdaq Stockholm-börsen

År 2009 gick Hexatronics in på Nasdaq Stockholm-börsen. Detta gjorde det möjligt för företaget att få in ytterligare kapital för att investera i ny produktutveckling och tillväxtinitiativ. Noteringen gav också ett likviditetsalternativ för aktieägarna.

Sedan dess har företaget vuxit snabbt och är idag en ledande global leverantör av avancerade elektroniska system

Snabb tillväxt sedan starten har gjort företaget till en ledande global leverantör av avancerade elektroniska system. Företagets banbrytande produkter används i en mängd olika branscher, från bilindustrin till flygindustrin. dess innovativa design och överlägsna kvalitet har gett företaget ett rykte som en pålitlig partner för några av världens största företag.

Hexatronics har genomgått många förändringar under åren, men en sak är densamma – vårt engagemang för kvalitet och innovation

Hexatronics har fortsatt att utvecklas och anpassa sig till tiden sedan starten. I takt med att den tekniska utvecklingen går framåt har Hexatronics visat att de hänger med i förändringarna. Deras orubbliga engagemang för kvalitet och innovation ger oss förtroende för att de kommer att förbli branschledande under de kommande åren. Det är detta engagemang för excellens som har positionerat Hexatronics som ett toppnamn inom sitt område och som håller dem före konkurrenterna. De tänjer ständigt på gränserna och söker nya sätt att göra saker och ting bättre, snabbare och smartare. Hexatronics förstår tydligt vad som krävs för att hålla sig på topp, så kunderna kan lita på dem när det gäller tillförlitliga lösningar nu och i framtiden.

Vi är stolta över vår historia och ser fram emot fortsatt framgång i framtiden

Vi är stolta över vår historia som företag. Vår fortsatta framgång i framtiden är beroende av vår förmåga att minnas och lära oss av våra misstag i det förflutna. Vi måste också fortsätta att anpassa oss till det ständigt föränderliga affärslandskapet. Vår historia är ett bevis på vår motståndskraft och vår beslutsamhet att lyckas. Vi ser fram emot fortsatta framgångar i framtiden när vi fortsätter att bygga på vår starka grund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *